Tre poäng i återstarten

Victoria och Ebba sänkte Mariebo.

Höstsäsongen startade på bästa möjliga sätt. Victoria Svanström och Ebba Fjordskär såg till att fixa tre poäng hemma mot Mariebo IK.

Vårt division 1-lag klev ut på Valhalla till synes laddade och mycket spelsugna. Att vi hade häng på toppen och att motståndet för dagen var seriens nästjumbo talade på förhand för att återstarten borde kunna sluta med blåvit glädje.

Direkt visade vi pondus och tog kontroll över matchen. Möjligen är dominans ett för starkt ord, men att vi inledde bättre än motståndet var tydligt.

Trots vår goda kontroll skapade vi få heta målchanser i matchinledningen. Vid ett par tillfällen saknades den där riktiga skärpan och goda intentioner lyckades inte omvandlas till konkreta farligheter.

Men är man tillräckligt ofta i och kring motståndarnas straffområde brukar belöningen komma till sist. Så även denna gång, för efter dryga halvtimmen störtade Leia Molund mot ett inspel från högersidan. Hon hann just före motståndarbacken, men gjordes ner och belönades med straffspark.

Fram stegade Victoria Svanström och elvameterssparken sattes i nättaket utan minst tvekan. 1–0-ledning i matchminut 34.

I den andra halvleken fortsatte nivåskillnaden mellan lagen att märkas av. Samtidigt stack Mariebo upp vid ett par tillfällen – och så länge endast ett mål skiljde, levde matchen.

Drygt 20 minuter in i den andra halvleken spelade Emma Broddheimer bollen i djupled och via en motståndarfot gavs Isabella Svanström öppen gata. En osjälvisk passning senare hade Ebba Fjordskär placerat in tvånollan i öppet mål.

Därefter spelade vi utan press, med fullt fokus på anfallsspel. Upprepade ramträffar och en tappert kämpande bortamålvakt stod dock emot, och segersiffrorna stannande vid 2–0.

Med det tar vi en stabil trepoängare inför toppmötet borta mot Malmö FF, som spelas nästa lördag den 12 augusti.

Därefter väntar Lödöse Nygård på hemmaplan – en match där vår partner Cuebid bjuder på entrén. Läs mer här.