Trio klar för damlaget

IFK Göteborg A-lag Dam förstärker med en målvakt, en anfallare och en försvarare.
Lisa Davidsson, Ida Kjellman och Alice Andersson värvas in.
Samtidigt skriver fyra akademispelare sina första A-lagskontrakt.

Den nya säsongen är igång. Då sker det en del förändringar i vårt division 1-lag.

Målvakten Lisa Davidsson (i mitten av bilden) är 20 år och kommer närmast från Elitettan-laget Bergdalens IK. Hennes kontrakt sträcker sig över 2024.

– IFK Göteborgs satsning väckte tidigt mitt intresse och när jag väl flyttade hit för studier blev det ett självklart val. Jag har fått ett väldigt bra intryck av både laget och organisationen, som erbjuder en inspirerande och utvecklande miljö att vara i. Jag ser mycket fram emot denna säsong, säger Lisa.

Vår tränare Peter Svanström om Lisa:

– Hon fyller på med erfarenhet i laget och ihop med vår andra målvakt Johanna Henriksson har vi nu två duktiga målvakter att rotera på. Med Lisas professionella inställning och stora kunskap om spelet kommer hon ha en viktig roll både på träning och match.

Ida Kjellman (till vänster i bild) är 17 år, anfallare och kommer från division 1-laget Säffle SK. Hon har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag ser verkligen framemot säsongen med IFK Göteborg. Det känns som ett bra steg i min utveckling och jag gillar den starka drivkraften som finns här. Jag är tacksam över möjligheten att få utvecklas och växa i en elitsatsande miljö. Det ska bli jätteroligt.

Peter Svanström:

– Med Ida får vi in en snabb, teknisk spelare som kan spela på alla offensiva positioner. Hennes spelstil och personlighet passar perfekt in i det lag vi bygger på för framtiden.

Alice Andersson (till höger i bild) spelar som högerback, är 18 år och kommer från spel i BK Häcken, som spelade förra säsongen i division 1. Hon har skrivit på för två år.

– Alice hade jag koll på redan för flera år sedan när hon flyttade från Ed till Kopparbergs FC och är riktigt nöjd med att hon har valt att fortsätta karriären i IFK Göteborg. Här har vi en mycket löpvillig och aggressiv ytterback som med en bra högerfot kommer hota offensivt från kanten, säger Peter Svanström.

Kvartetten Filippa Andersson (försvarare, född 2006), Olivia Friborg (försvarare, född 2007), Ebba Fjordskär (anfallare, född 2006) och Leia Molund (anfallare, 2006) lyfts samtidigt upp från akademin i och med att de skriver på sina första seniorkontrakt.