Noll poäng i målrik match.

Efter 13 i rad utan förlust blev Malmö FF återigen för svåra.
Bortamötet med serieledarna slutade 5–2.

Bortamatch på Eleda Stadion mot ett MFF som inte tappat ett enda poäng i årets seriespel. Tuffast tänkbara motstånd alltså, och tufft skulle det bli.

Hemmalaget inledde med en anstormning som resulterade i flera målchanser redan från start. Efter bara ett par minuter snappade en Malmöspelare upp en felpassning från vår sida, strax utanför straffområdet. Bollvinsten ledde till friläge och tidig hemmaledning.

Efter att MFF varit nära att utöka ledningen var det i stället – med dryga kvarten spelad – vår tur att näta. Det började med att Isabella Svanström hittade Victoria centralt i banan, en bit in på offensiv planhalva. När Victorias passning nådde Isabella på nytt valde hon att gå på skott.

Ett helt riktigt beslut, visade det sig, för bollen smet förbi hemmamålvakten och letade sig in vid den vänstra stolpen.

1–1.

Kvitteringsmålet gav oss självförtroende och under några minuter såg matchen ut att kunna bli jämn. Sedan höjde sig Malmö på nytt – och att den första halvleken tillhörde dem är bara att konstatera. I den 27:e minuten återtog hemmalaget ledningen efter ett otagbart distansskott, och två minuter senare utökade de den. 3–1-målet kom efter ett inlägg från högerkanten mot den bortre delen av straffområdet, varifrån en fri hemmaspelare lyckades sätta bollen i nät.

Även den andra halvleken började motigt ur blåvit synpunkt. En djupledsboll ledde till tuff kamp mellan en hemmaanfallare och Malva Larsson, och när den himmelsblå kom ur situationen med bollen i behåll och förvaltade sitt öppna läge var 4–1 ett faktum. Strax därefter fick hemmalaget straff och gjorde 5–1.

Även om ett Felicia Holmberg-inlägg följt av en Ebba Fjordskär-nick snyggade till siffrorna i 74:e minuten var hemmasegern aldrig hotad. Serieledarna blev för tunga och säsongens andra förlust är ett jobbigt, men sett till matchbilden, rättvist faktum.

– Vi möter ett ruskigt bra lag, och det är såklart jobbigt att förlora. Men jag är ändå mindre orolig än efter förra matchen. I mångt och mycket gör vi rätt saker och vår attityd är det inget fel på. Bortsett från resultatet finns det en hel del som vi tar med oss från den här matchen, säger Peter Svanström och tillägger:

– Ska jag trycka på något efter den här matchen så är det supportrarna som är på plats. Det enda jag hör under 90 minuter är blåvita ramsor. Det stödet är fantastiskt stort för vår del. I dag är det vår seger.