Viktig trea i toppstriden

Seger på Örjans vall.

Ett sensommarsoligt Örjans vall och bortamöte med en toppkonkurrent för andra omgången i följd. Då hittade vårt division 1-lag tillbaka till vinnarspåret och slog Halmia med 3–1.

Andraplacerade IS Halmia på bortaplan, en av säsongens tuffaste uppgifter. Dessutom med en tung förlust i ryggen. En ypperlig chans att studsa tillbaka, alltså – men också en risk att tappa mark i toppen av tabellen.

Om våra spelare funderat över den risken under veckan som gått var det inget som märktes. Redan från start tog vi kommandot över händelserna på gräset i Halmstad. Genom precisa djupledspassningar och vältajmade löpningar omvandlades spelövertaget till målchanser, och i den tolfte minuten gav det resultat.

Det var Ebba Fjordskär som snodde åt sig bollen på offensiv planhalva och släppte den enkelt till Isabella Svanström som slog en perfekt genomskärare till höger, mellan mitt- och ytterback. Filippa Andersson – som fick friläge – gjorde inget misstag, utan bredsidade in ledningsmålet säkert.

Några minuter senare slog Johanna Henriksson en utspark som Ebba Fjordskär och Felicia Holmberg hjälptes åt att få fast på mittplan. Halmia som just dessförinnan hade attackerat hann inte ställa om. En tre mot en-situation uppstod och Felicia Holmberg kunde friställa en djupledsgående Isabella Svanström, som i sin tur slog en enkel sidledspassning till en framstörtande Ebba Fjordskär. Ännu ett säkert avslut gav utökad blåvit ledning.

Strax efter att den andra halvleken blåstes i gång avancerade Victoria Svanström med bollen, centralt på offensiv planhalva. När inga bättre alternativ uppenbarade sig valde Victoria eget avslut från distans. Skottet blev så pass lurigt att det letade sig förbi hemmalagets målvakt innan det nådde nätet vid hennes högra stolpe.

Därefter fortsatte vi kontrollera matchen, men målproduktionen tog stopp trots flera fina chanser. I stället kunde Halmia reducera på ett av de få avslut vi fick emot oss idag. Någon större dramatik blev det dock inte. 3–1-segern var lika välförtjänt som viktig.

– Vi spelar en av våra viktigaste matcher någonsin, mot ett lag som bara legat under mot Malmö FF i år. Efter att ha skruvat lite på hur vi vill såra dem går vi ut och följer matchplanen till punkt och pricka. Vi vinner helt rättvist och mer nöjd än så här hade jag inte kunnat vara. Det finns inte en enda spelare jag inte vill hylla i dag, säger Peter Svanström.

Nu på onsdag är det dags för Svenska Cupen – och vi ställs mot Jitex BK.