Bortadominans i tuff cupmatch

Förlust hemma mot Linköping.

Trots en tapper kämparinsats var det aldrig något snack – våra allsvenska gäster blev för svåra. I Svenska Cupens andra omgång föll vi med 0–8 hemma mot Linköping FC.

Med fem minuter spelade räddades vi av ribban, tre minuter senare av stolpen och flera gånger därefter av vår för dagen flitigt testade målvakt Lisa Hall.

Gästande Linköping satte hög press från start och radade upp målchanser. Men det skulle dröja till den 28:e minuten innan de snappade upp bollen på mittplan och borrade sig fram till det friläge som innebar 0–1.

Med målnollan spräckt varvade bortalaget upp ytterligare – och bara dryga minuten senare kom 0–2 efter ett inlägg från vänster.

Vi hade svårt att få till ett ordnat spel på offensiv planhalva, men spelarnas inställning var klart berömvärd. Vid ett par tillfällen höll löpviljan på att löna sig. Närmast var det strax före paus då Leia Molund sånär snodde åt sig ett öppet läge när Linköpings målvakt dröjde med bollen vid fötterna.

I 44:e minuten var det i stället LFC som spelade sig fram till ännu ett friläge och gjorde 0–3.

I den andra halvlekens inledning stod vi återigen pall en period. Men när LFC väl hittade rätt på nytt rann det i väg – och under en tiominutersperiod utökade gästerna ledningen fyra gånger om.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid nätade Linköping en sista gång denna eftermiddag, via en välplacerad nick.

Slutresultatet blev alltså klara 0–8 i en match där de blåvita jobbade och slet medan de rödklädda gästerna stod för en högklassig prestation och vann rättvist.

– En lärorik match mot ett av Sveriges bästa fotbollslag. Jag tycker att vi får till ett hyfsat spel i första halvlek, men vid minsta misstag blir vi straffade. Vi jobbar vidare och fokuserar stenhårt på vår fortsatta utveckling. Angående dagens match är det bara att konstatera att vi möter ett fantastiskt bra lag, säger huvudtränare Tobias Birgersson.