Delad pott i hemmapremiären

Poängtapp efter tung andra halvlek.

Spelövertag och en 1–0-ledning som kunde varit större efter första 45 – men tyngre efter paus. HBK:s kvitteringsmål blev den andra halvlekens enda. Hemmapremiären mot Halmstads BK slutar 1–1.

De allra första minuterna var det gästerna som såg piggast ut och när de kom till avslut från nära håll, redan i den femte minuten, fick Lisa Hall sträcka ut och rädda oss.

Sedan växte vi in i matchen, och efter ungefär tio minuter hade vi tagit över den. Anfallen radades upp, nästan uteslutande längs med Felicia Holmbergs högerkant.

Med drygt 20 minuter på klockan tog sig Holmberg fram och spelade snett inåt bakåt, via Isabella Svanström till nyförvärvet Lisa Johansson. Anfallaren kom till avslut i straffområdet, men ingen utdelning den gången.

Kort därefter fick Frida Bremer ett ännu bättre läge, även den gången efter att Holmberg tagit sig runt på högerkanten – men en högklassig målvakträddning nekade Bremer ledningsmålet.

I 38:e minuten lyckades vi till slut hitta rätt.

Som så ofta under första halvlek tog sig Felicia Holmberg ner mot kortlinjen till höger. En kortpassning in mot straffområdet gav Isabella Svanström ledig yta. Mittfältaren tog emot bollen med sin vänsterfot och placerade dit 1–0-målet vid bortre stolpen med högern. Kontrollerat och rättvist.

På övertid i första halvlek friställde Frida Bremer sin nya kollega i anfallet med en välavvägd djupledspassning – men Lisa Johanssons avslut gick strax utanför.

Andra halvlek präglades av utebliven skärpa i avgörande lägen.

Ett av få undantag kom i 52:e minuten – och dessvärre var det bortalaget som stod för det. Ett långt inlägg från vänsterkanten friställde en framstörtande HBK:are som kvitterade till 1–1.

Efter kvitteringen försvarade Halmstad lågt och det var mestadels vi som hade bollen under kontroll. Men några målchanser att tala om skakade vi tyvärr inte fram, utan bortalaget lyckades freda sitt mål.

– Vi har en del bra kombinationer i första halvlek och borde kanske gjort något mål till. I andra får vi det inte att stämma. Vi brister i energi och fattar en del mindre bra beslut i avgörande moment. Nu gäller det att jobba vidare med spelet och relationerna på planen för att få till en bättre insats över 90 minuter nästa match, säger Tobias Birgersson