Komfortabel trepoängare i premiären

Seger borta mot Onsala.

Sex fullträffar från fem målskyttar – och bakåt bara ett obetydligt reduceringsmål på stopptid. Från seriepremiären borta mot Onsala BK tar vi med oss en 6–1-seger och säsongens första trepoängare.

Matchen inledes som premiärer ofta gör. Med högt tempo från två viljestarka lag. Möjligen gick det att skönja en viss blåvit fördel redan från start. Men första kvarten slutade utan fullträff.

Närmast kom vi i den åttonde minuten när ribban stod i vägen för Isabella Svanströms distansskott.

I den 25:e minuten fick Svanström glädjande nog revansch. Ett tidigt och välriktat inlägg från vänster hittade mittfältaren, som smugit sig fri i offensivt straffområde. En enkel touch ställde hemmamålvakten och innebar 1–0-ledning.

Kort därefter sprang sig Ebba Fjordskär fri och gjorde sånär 2–0 – men den gången var det Onsalamålvaktens tur att revanschera sig.

Efter dryga halvtimmen träffade vi dock rätt två gånger om. Först krutade Melissa Davin in 2–0 i samband med en hörna från vänster. Minuten senare pricksköt Leia Molund 3–0 från distans, hur kontrollerat som helst.

Vi skapade ytterligare ett par lägen, men 3–0 stod sig till paus. Att det skulle rinna i väg under andra halvlek var ingen långsökt gissning. Men när domaren blåste i gång var hemmalaget fast beslutet att ge oss en match.

Även den andra halvleken började alltså jämnt – och matchen kändes plötsligt inte fullt så avgjord som den hade verkat i slutet av första halvlek.

Men med 20 minuter kvar fick Frida Bremer till slut sätta sitt första blåvita seriemål. Detta efter att ha snappat upp en boll i straffområdet – med god hjälp av anfallskollegan Ebba Fjordskär. 4–0, alltså.

I slutminuterna gjorde vi ytterligare två läckra mål på skott utifrån.

Först genom Josan Semere Melake, som sköt stenhårt efter backen – helt utom räckhåll för målvakten. Därefter var det Isabella Svanström som Cruijff-fintade sig till en ledig yta och satte 6–0.

Sista ordet fick hemmalaget som reducerade på stopptid. Men som helhet var det aldrig något snack – utan vi tar med oss en trygg och välförtjänt 6–1-seger.

– Vi vinner en tuff premiär med 6–1, det kan vi inte vara annat än väldigt nöjda med. Sen ser vi att det finns moment i matchen som vi skulle kunna hantera bättre, men vi är nöjda med den här starten och ser fram emot att förbättra oss ytterligare, säger huvudtränare Tobias Birgersson.

Hemmapremiär 13 april klockan 13.00 – vi möter Halmstads BK på Valhalla IP.
Säkra ditt årskort – så ses vi på Valhalla!