Övertygande revansch mot Helsingborg

Klar trepoängare i toppmatchen.

Intensitet, kvalitet och skärpa i beslutsfattandet – så stavas segerreceptet i toppmatchen hemma mot Helsingborgs IF. En match som slutade 3–0 efter mål av Isabella Svanström, Lisa ”Mini” Johansson och Leia Molund. 

Efter en tung uddamålsförlust nere på Olympia i våras har vi hållit jämna steg med HIF under säsongen – oftast med skåningarna strax framför oss i tabellen.

Att vårt division 1-lag bestämt sig för att ändra på den ordningen stod klart redan i den femte matchminuten, när Nathalie Andersson tog fram bollen och hittade Isabella Svanström på mitten.

Mittfältaren skaffade sig en yta centralt, och klippte till från distans. Därefter var det bara att fira spelårets läckraste fullträff på Valhalla.

Det tidiga ledningsmålet innebar ingen blåvit mättnad – tvärtom: knappt fem minuter senare var Isabella Svanström åter i händelsernas centrum.

Den här gången som framspelare.

Svanströms manöver ute till vänster var beslutsam, inspelet hårt och välriktat. Och inne i straffområdet var Lisa ”Mini” Johansson i vanlig ordning svår för motståndarna att räkna in. Anfallaren var först på bollen och via en enkel bredsida utökade hon till 2–0.

Därefter fick ”Mini”, liksom Isabella Svanström och Marieke Kramer möjlighet att öka på ytterligare, men en tappert kämpande HIF-målvakt räddade kvar gästerna i matchen.

I början av andra halvlek var det som om Helsingborg hämtade kraft ur att det ”bara” stod 2–0 och att ett reduceringsmål hade kunnat förändra matchbilden. Men trots HIF:s pigga inledning kunde vi skydda Lisa Halls målbur med god kontroll.

När det så småningom blev mål igen, var det i stället vi som gjorde det.

Filippa Andersson slog en djupledsboll från sin försvarsposition och löpduellen vanns av Leia Molund, som kom fri.

Molund skaffade sig läge att trycka till, och gjorde just så: förbi målvakten vid främre stolpen.

Med trenollan på plats kunde vi tryggt spela av matchen och säkra den så viktiga segern i toppstriden.

– Vi har ett spel som vi tror på och en grupp som klarar av att utföra det vi beslutat oss för att göra – tillsammans och med hög kvalitet. Just nu, efter en sån här match, är vår främsta uppgift att njuta och glädjas. Sedan fokuserar vi fullt ut på att återhämta oss imorgon, och på måndag ska vi genomföra en riktigt bra träning, säger Peter Svanström.