Högklassig laginsats bakom storseger i Borås.

Debut-hattrick, sex mål framåt – och seger.
6–1-segern borta mot Elfsborg gav 2024 en smakstart.

I årets första träningsmatch stod IF Elfsborg för motståndet – också dem hemmahörande i division 1 kommande säsong.

Hemmalaget öppnade i högt tempo och tog tidigt kommandot över händelserna i Ryda Fotbollshall denna lördagseftermiddag. Det tidiga ledningsmålet kändes där och då rättvist. Dessbättre kom våra premiärnerver snart att släppa – och efter en trevande start visade vi prov på att en riktigt rolig fotbollssäsong kan vara att vänta.

Med drygt 20 minuter på klockan hade matchbilden vänt. Vi vann kampen om mittfältet och hittade en stabilitet i försvaret, vilket ledde till omställningar framåt. Något som störde hemmalagets struktur och gav oss möjlighet att rulla boll med trygghet och tålamod. Under den första halvlekens andra del resulterade spelövertaget i flertalet målchanser – och med dryga halvtimmen på klockan satte Ebba Fjordskär kvitteringen i bortre krysset, framspelad av Wilma Lantz.

Innan pausvilan hann vårt forwardsförvärv Frida Bremer presentera sig gånger två – vilket innebar 3–1 ledning i halvtid.

Efter paus blev spelövertaget än större och såväl Bremer som Fjordskär fick utdelning på nytt, innan mittfältaren Linnea Linden nickade in kvällens sista fullträff efter ett inlägg från Ida Kjellman.

– Jag är nöjd med alla spelare i dag. Både de som spelar från start och de som börjar på sidan. På planen gjorde alla ett riktigt gott jobb, medan de som för tillfället var avbytare verkligen stöttade och hjälpte sina lagkamrater. Alla som var med i truppen i dag bidrog både på och utanför planen – så det var en laginsats som bådar gott, säger Tobias Birgersson efter sin första match som IFK Göteborgs huvudtränare.