Välkommen, Jörgen Ericson

Guldtränaren ingår i damernas ledarstab 2024.

2020 tog han SM-guld med Göteborg FC.
Nu ansluter Jörgen Ericson till vårt division 1-lags ledarstab.
– Med Jörgen på plats är årets ledarstab nu komplett, säger Peter Svanström, sportchef.

Staben kring vårt damlag är nu på plats.

Tobias Birgersson presenterades som huvudtränare i mellandagarna och nu tillkommer även Jörgen Ericsson, i rollen om tränare.

– Hela upplägget känns väldigt bra och jag har fått en tydlig bild av vad IFK Göteborg vill i år, men även på längre sikt. I min roll vill jag bidra med min kunskap och erfarenhet, där jag blir Tobias högra hand, säger han.

Peter Svanström, sportchef:

– Jörgens erfarenhet är mer eller mindre unik på den här nivån och han kommer med sin kunskap att vara en väldigt nyttig resurs i vår ledarstab, som i och med den här rekryteringen är komplett.

Nya i ledarstaben är även Jonatan Rizkallah som assisterande tränare, belgaren Alex Guillaume som fystränare och Eric Löwendahl som analytiker. Målvaktstränaren Maria Rönnbäck och vår koordinator Eva Qvistgaard fortsätter i sina roller.

– En viktig del i satsningen framåt har varit att sätta en stark ledarstab där vi tillsammans kan skapa förutsättningarna som krävs för att kunna ta nästa steg. Vi är väldigt nöjda över att vi nu är där och vi är alla ivriga över att arbeta mot våra gemensamma mål, säger Peter Svanström.