Välkommen, Lisa Johansson!

23-åringen klar för damlaget.

Lisa Johansson är blåvit.
Den 23-åriga anfallaren kommer senast från spel i Damallsvenskan med IFK Norrköping.
– Efter flera bra samtal med Blåvitt kände jag att det här är en resa jag vill vara med på, säger hon.

Lisa Johansson kommer ursprungligen från Alingsås IF, som hon representerade hela vägen fram tills att hon inför fjolårets säsong lämnade för IFK Norrköping i Damallsvenskan.
För IFK Norrköping blev det totalt 19 matcher under den gångna säsongen, och laget slutade på en niondeplats.

Nu väntar spel i den blåvita göteborgska tröjan för den 23-åriga anfallaren.

– Det är riktigt roligt att vara här och jag fick en väldigt bra känsla efter mina samtal med Peter Svanström. Samtidigt som jag ville komma närmre familj och vänner så känner jag mig långtifrån klar på hög nivå och vill fortsätta min satsning. IFK Göteborg har en tydlig plan för hur man ska ta sig dit, och efter att jag fick förklarat min roll i det hela så kände jag att det här är en resa jag vill vara med på, säger Lisa Johansson själv och fortsätter:

– Jag är en ganska snabb och explosiv spelare som gillar att borra ner huvudet och köra på. Jag hoppas kunna bidra med min rutin från högre nivå, men kanske framför allt genom poäng.

Övergångsfönstret på damsidan stänger den 15 april. Kontraktet är påskrivet och klart, och träder i kraft omgående.
Med andra ord är Lisa Johansson spelklar redan till hemmapremiären mot Halmstads BK på lördag.

– Jag ser jättemycket fram emot att dra på mig den blåvita tröjan och träffa alla supportrar på Valhalla på lördag, säger hon.

Peter Svanström, sportchef A-lag Dam:

– Lisa har vi haft koll på länge och är väldigt nöjda över att ha en signatur på. Det är en spelare med spetsegenskaper på hög nivå som vi ser kommer att bli en nyckelspelare i det här laget framåt.