Esportsatsningen tar nya steg

IFK Göteborg fortsätter utveckla esportsatsningen.
Bland annat har vi förlängt med manager Pontus ”Frolle” Frostvik – och gjort klart med en ny spelare.
– Vi hälsar Stefan ”iStefko” Curic välkommen tillbaka till Blåvitt, säger Pontus Frostvik.

Efter en lyckad debutsäsong är nu arbetet igång för att fortsätta utveckla esporten i IFK Göteborg. Klubben har förlängt samarbetet med Pontus ”Frolle” Frostvik som kommer fortsätta i sin managerroll under säsongen 2021/22.

– Det känns väldigt roligt att fortsätta utveckla projektet vi startade förra året. Rent tävlingsmässigt gick det väldigt bra. Vi visade att IFK Göteborg är att räkna med i den absoluta toppen av FIFA med höga rankingar individuellt och bra lagprestationer. Att gå obesegrade genom hela seriespelet av eAllsvenskan för att sen falla i semifinal grämer mig såklart men gör oss bara ännu hungrigare inför årets säsong, säger Pontus.

Arbetet är nu också klart med att ersätta Mattias ”xOpTolle” Tolinsson, som inför kommande säsong lämnar för italienska Mkers.

– Vi är väldigt glada att kunna meddela att Simon ”Zimme” Nystedt fortsätter. Han får sällskap av 19-årige Stefan ”iStefko” Curic, som ifjol tog hem eAllsvenskan-guldet med Örgryte IS. Med Stefko får vi en talangfull spelare som tog enorma kliv förra säsongen. Spelet han visade upp under våren med Öis gjorde honom högintressant för oss och vi är väldigt glada att han valt IFK Göteborg.

Stefan själv:

– Jag har varit Blåvittsupporter sedan jag var liten och är uppvuxen i stan. Dessutom har jag själv spelat i akademin, så detta är verkligen som att komma hem. Jag är väldigt bra kompis med Zimme sedan tidigare och det ska bli riktigt kul att spela tillsammans med honom.

Vid sidan av den sportsliga satsningen har esporten integrerats ännu mer i det dagliga arbetet på Kamratgården och finns med som en naturlig del i flera av satsningar inom IFK i samhället.

Säsongen 2021/22 startar i oktober och bästa sättet att följa esportlaget är via deras sociala kanaler.

– Detta är något vi verkligen kommer att fokusera på att utveckla i år. Vi ser fram emot att träffa alla esportfans redan på Kamratgårdsdagen på lördag och på ännu fler event framöver, säger Frostvik.