IFK Göteborg söker en Content Manager

IFK Göteborg har precis antagit en verksamhetsplan mot 2023 och genomför ett antal förändringar i organisationen. Samtidigt har några av våra duktiga kollegor valt att fortsätta sina karriärer på andra arbetsplatser och vi önskar dem all lycka i framtiden.
Vi söker därför nu en Content Manager.

IFK Göteborgs organisation består av Sporten med A-lag, Elitverksamhet och Akademi, Ekonomi/ administration, Säkerhet, SLO, Hållbarhet och Marknad och Kommunikation. Vår vision lyder ”IFK Göteborg ska alltid vara en klubb som alla ser upp till. På och utanför plan”.  

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som Content Manager tillhör du avdelningen Marknad och Kommunikation på IFK Göteborg. Du är ansvarig för klubbens kommunikationskanaler, innehåll och grafiska profil. I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Leda, planera och strukturera arbetet kring våra kommunikationskanaler.
  • Skapa, publicera och följa flöden i SoMe-kanaler.
  • Skapa målgruppsanpassat innehåll.
  • Ansvar för att all kommunikation som kommer från IFK Göteborg är enligt framtagna riktlinjer.
  • Planera och genomföra varumärkesbyggande aktiviteter genom att vara en kreativ resurs.
  • Kanalansvar vid varje enskilt match- och aktivitetstillfälle.
  • Kvalitetssäkring och uppföljning.

I tjänsten ingår att företräda IFK Göteborg i olika sammanhang, samverkan med övriga avdelningar och projekt inom klubben samt ansvar för att bedriva arbetet i enlighet med klubbens verksamhetsplan, stadgar för IFK Göteborg Fotboll, budget och övriga policydokument. En del av arbetet sker på obekväm arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker en driven person som har stort intresse och erfarenhet av att arbeta med diverse digitala kanaler. Du är en skicklig kommunikatör med språklig fingertoppskänsla och vana av att skriva såväl copy som redaktionella texter. Är grafiskt säker och behärskar utan problem bild- och filmredigering och layout. Givetvis är du kreativ, noggrann och utvärderar med stort intresse effekten av dina kommunikativa insatser.

Du har eftergymnasial utbildning inom t.ex. Content eller marknadskommunikation och flera års relevant arbetslivserfarenhet. Som person är du flexibel, hjälpsam och ser hur varje liten insats är en viktig del av en strategisk helhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare (IFK Göteborg tillämpar 6 månaders provanställning)

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående

Välkommen att skicka in ditt CV till jobb@ifkgoteborg.se senast 13 januari 2019. Märk ansökan med ”Content Manager”

Kontakt

Erica Berghagen, Marknad- och Kommunikationschef: erica.berghagen@ifkgoteborg.se

Vi söker även sedan tidigare en Kundsupport- och receptionsansvarig, en Finansieringsspecialist med operativt ansvar för IFK Göteborgs hållbarhetsarbete och en Marknads – och merchandiseansvarig.

Läs mer om de tjänsterna här.