IFK Göteborg x ScorePlay

Nytt samarbete igång.

ScorePlays AI-verktyg skapar nya möjligheter för IFK Göteborg.
Föreningens foto- och filmhantering effektiviseras – och nya möjligheter skapas för partners.
– Vi vill fortsätta vara i framkant i svensk fotboll när det gäller teknisk innovation och detta är ett spännande steg med en stark samarbetspartner, säger Marcus Modéer, kommunikationschef hos IFK Göteborg.

ScorePlays digitala medieverktyg är specifikt anpassat och skräddarsytt för just sportvärlden och bland samarbetsklubbarna märks exempelvis West Ham, Real Betis och Inter Miami, för att nämna några.
Sedan starten för fyra år sedan har ScorePlay varit det enda företaget i världen som erbjudit ett AI-mjukvaruprogram som är exklusivt testat och designat för sportslig verksamhet.

Genom en automatiserad ansikts- och textigenkänning är programmet skapat för att utveckla och underlätta organisationers kommunikationsarbete.

– Vi är stolta över samarbetet med ScorePlay, som har blivit en ”game changer” för oss. Det är en mer lättillgänglig medieportal för oss i IFK Göteborg, det ger ökad effektivitet och skapar nya intäktsmöjligheter. Verktyget sparar oss dels mycket tid i hanteringen av vår stora mängd video och foto och dels öppnar det upp möjligheten att tillgängliggöra material för våra partners. Tanken är att detta ska bli ännu en intäktskälla för oss, säger Marcus Modéer.