Söder glöder hos oss igen

En blåvit son och ikon återvänder till IFK Göteborg. Robin Söder är tillbaka.

Dagen innan transferfönstret stänger har sportchef Mats Gren och IFK Göteborg gjort klart med ett namn som skapar ett stort leende hos alla änglasupportrar.

Robin Söder är tillbaka i den blåvita tröjan.

På Kamratgården och Gamla Ullevi.

Ett avtal som sträcker sig över 2021 är tecknat med den förre tonårsstjärnan som i dag blivit 27 år och trebarnspappa till Sigge, Harry och Siri.

Robin säger inför comebacken och återkomsten:
– Jag hoppas självklart att jag utvecklats både som spelare och person under de år jag varit borta från Göteborg. Det ska bli spännande att komma tillbaka, träffa både gamla och nya lagkompisar, återse personalen på kansliet och inte minst få möta alla fantastiska anhängare till Blåvitt. Sedan är min stora ambition givetvis att kunna bidra på planen.

Robin kom som 17-åring till IFK Göteborg 2008 efter spel i Morlanda och Stenungsund och fick göra allsvensk debut ganska omgående. Han svarade får sitt premiärmål borta mot Djurgården (2–1) efter en fullträff som blev matchavgörande. På meritlistan finns dessutom cupguld 2008 och 2013 samt utmärkelsen ”Årets nykomling” i allsvenskan 2008.

Efter sex säsonger valde Söder att gå vidare i sin fotbollskarriär och skrev på för danska Esbjerg, där det blev tre år innan Lokeren i belgiska ligan köpte svensken till våren 2017.

Sportchef Mats Gren:
– Vi pratar i dag om olika typer av spelare som vi vill ha i vår a-trupp och kategoriserar dem som akademispelare, kulturbärare och spetsspelare. I Robin Söder får vi utan tvekan båda de sistnämnda kategorierna. Det säger det mesta om att få hem honom igen.

Robin var på väg mot legendarstatus då han lämnade IFK Göteborg i augusti för fyra år sedan. Endast tre a-lagsmatcher kvarstår innan det är dags att för evigt ta plats i den blåvita historien med sitt namn på Kamratstenen.

I nuläget står Söder noterad för 197 matcher och 45 mål.

Det kommer att bli många fler.

Varmt välkommen hem, Robin.