”Vår egen quarterback”

Han spelade fram August Erlingmark till avgörandet mot Malmö FF. Och hoppas givetvis på samma goda resultat mot IFK Norrköping.
– Att skapa ytor på kanterna är en del av vårt spel, säger Emil Salomonsson.

Både Victor Wernersson och Emil Salomonsson fick mot Malmö FF i sina roller som wingbacks möjlighet att komma fram ett antal gånger till vänster och höger.
– MFF spelade ganska högt och gjorde att möjligheterna kanske blev fler än tidigare. I André (Calisir) och dennes exakta passningar har vi vår egen quarterback. Även Sebastian (Eriksson) och Starfelt (Carl) är väldigt duktiga på att hitta ytorna med de där långa bollarna. Sedan var det inga tillfälligheter, det är något vi tränat mycket på och hela tiden vill utveckla. Det handlar till stor del om tajming.

Hur det kommer att se ut mot IFK Norrköping får visa sig.
– Det spelar lite annorlunda jämfört med MFF. Vad vi vet är att det är ett väldigt bra fotbollslag som exempelvis innehåller fjolårets skyttekung, Calle Holmberg. En spelare som gör så mycket mål ska man alltid ha respekt för, påpekar Emil.

Sebastian Ohlsson, som också svarade för en strålande insats senast, vill se sitt lag fortsätta på den inslagna väg vi sett senaste två matcherna.
– Det känns som om vi har en väldigt god harmoni där alla verkligen jobbar stenhårt för laget, det måste vi fortsätta med.