En dag Hosam väntat på

En göteborgare återvänder till stan. Och till den klubb han växt upp med och alltid önskat få representera.
– Jag stod på läktaren som liten och såg spelare som Peter Ijeh och Hannes Stiller. Redan då fanns det en dröm om att en gång få dra på mig den blåvita tröjan, säger Hosam Aiesh.

Som liten knatte från Majorna och Chapmans Torg och fylld av energi gjorde Hosam Aiesh ofta surt för sina jämnåriga motståndare i blåvita tröjor. Inledningsvis med kompisarna i Azalea, sedan som ungdomsspelare i Häcken.
Hela tiden fanns dock en dröm om att få spela med IFK Göteborg istället för emot. Via Varbergs BoIS (hösten 2014) samt fyra och ett halvt succéfyllda år i Östersund – där han utvecklades sina snabba fötter, offensiva karaktär och sin unika förmåga att ”slå” sin spelare – är 24-åringen äntligen där han önskat.
– Jag var ofta och kollade på Blåvitt och det fanns naturligtvis i bakhuvudet hur det skulle vara att spela i en så anrik klubb. Nu tog det några år och genom en del andra klubbar, men det känns fantastiskt att få möjligheten. Vad jag kan lova alla blåvita supportrar är att jag alltid går för tre poäng och vinster.
Hosam har signerat ett avtal som sträcker sig över den här säsongen och ytterligare tre år.
Poya Asbaghi, tränare i IFK Göteborg, om värvningen av Hosam Aiesh:
– Hosam är en spelare som nog dem flesta känner till efter hans fina tid i Östersund. I Hosam får vi en energisk spelare med väldigt fin förmåga att utmana sin motståndare. Att han dessutom är uppväxt i Göteborg och alltid haft en dröm om att spela för Blåvitt gör att värvningen känns väldigt bra på exakt alla plan.