Poya lämnar IFK Göteborg

IFK Göteborg entledigar Poya Asbaghi som tränare.
– Vi tackar Poya för åren vi har haft tillsammans och önskar honom all lycka framåt, säger klubbdirektör Max Markusson.

IFK Göteborgs styrelse och klubbledning har beslutat att entlediga Poya Asbaghi som chefstränare.

– Vi anser att detta är ett nödvändigt beslut för IFK Göteborgs kortsiktiga och långsiktiga framtid. Men det ska sägas att det alltid är ledsamt att skiljas från någon man gillar och som man har arbetat tillsammans med under en längre tid, säger klubbdirektör Max Markusson.

Poya kom till klubben inför säsongen 2018 och hans nuvarande kontrakt sträckte sig till och med 2022.

– Jag vill tacka för tre väldigt fina år i klubben. För mig definieras en klubb av alla människor i och kring den, och där känner jag att jag har varit omgiven av väldigt bra människor. Allt från ledare och spelare till alla andra som jag haft fantastiskt många minnen med. Jag vill också rikta ett stort tack till alla supportrar för allt stöd jag har fått under de här åren. Till och med i de tuffaste tider har jag fått ett enormt stöd från många personer. Därför kommer IFK och dess supportrar alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Ni tog verkligen emot en ung och okänd tränare från superettan och fick honom att bli er. Ni stod bakom mig i vått och torrt och jag är glad att vi fick fira en titel ihop och tog oss till Europa. Tack, säger Poya.

I hans anställningsavtal finns en fastslagen uppsägningstid som reglerar den ersättning Poya har rätt till.

– Vi har en långsiktig plan för klubben. Den är tillåtande och gör att saker och ting får och även ska ta tid. Men planen innefattar inte att vi ska ligga på gränsen till nedflyttning så här långt in på säsongen. Alla vet vilket tufft år det har varit och att vi då inte heller får de sportsliga resultat vi behöver blir för mycket, säger Max Markusson och fortsätter:

– Vi vågar göra förändringar. Mitt uppdrag är att göra IFK Göteborg stabilt över tid, men vi måste också alltid vara i nuet och flexibla utifrån den rådande situationen.

IFK Göteborgs ordförande Mats Engström:

– Poya är en ambitiös tränare och en fantastisk person, som har gett oss mycket under sina år i föreningen. Inte minst cupguldet i somras. För det vill jag tacka honom och önska honom lycka till.

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson om att Poya lämnar och om att rekrytera en ny tränare:

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete och jag kommer personligen att sakna Poya. Vi har inte gjort klart med någon ny tränare utan det arbetet påbörjas nu. När det är klart kommer vi att kommunicera det. Idag är fokus på de förändringar vi precis har genomfört.