Matchtröja för änglar

Rotad i historien – skapad för framtida klassiska ögonblick.
Årets matchtröja är en hyllning till ett unikt och passionerat supporterskap.

2023 firar Supporterklubben Änglarna 50 år. Det firar vi med att skapa en matchtröja som hyllar det nära bandet mellan föreningen och våra supportrar.

Den är retroinspirerad. Den har randiga ärmar – för första gången på över 20 år. Den har detaljer som minner om historiska höjdpunkter. Den är skapad för framtida segrar.

– Designen är inspirerad av en klassisk silhuett sprungen ur minnena från Supporterklubben Änglarnas premiärsäsong i början av 1973. Den retroinspirerade modellen tar tillbaka de blåvitrandiga ärmarna för första gången sedan 1999. I nacken finns en skräddarsydd ikon som markerar Änglarnas 50-årsjubileum. Resultatet är en klassisk IFK-tröja i modern tappning. Inspirerad av historien, designad för framtida klassiska ögonblick, säger designer Daniel Ekelund på Craft.

För att lansera tröjan har en supporterhalsduk från 1973 tagits fram ur arkiven. En tråd har sedan varsamt plockats ur halsduken och använts för att brodera in ”Vi glömmer aldrig Änglarna” i en unik matchtröja. Den tröjan kommer IFK Göteborg att skänka till Supporterklubben Änglarna.

Även nästa säsongs bortatröja är en hyllning med blinkning till årtalet 1973. Precis som då är klubbmärket centrerat på bröstet.

– Samarbetet som vi har byggt upp med Craft har blivit väldigt framgångsrikt. Det ser vi i Blåvittshopen alla dagar i veckan, när det gäller all merchandise vi har från dem – och inte minst med matchtröjorna. 2023 års matchtröjor sticker ut och lär bli moderna klassiker för många blåvita supportrar. Här är det passionerade supporterskapet i fokus och jag både tror och hoppas att det kommer att uppskattas, säger Lisa Fothergill, butikschef på Blåvittshopen.

Aldrig förr har vi släppt en matchtröja så här tidigt. Vid detta första släpp lanserar vi storsäljaren autentisk där även 2-pack finns att köpa med både hemma- och bortatröja. Replican i seniorstorlek lanseras närmare seriestarten.

Christoffer Rehn, Product Manager på Craft:

– Matchtröjan är retroinspirerad – men materialen gör den innovativ. Den har hög fukttransport, andningsförmåga, stretch och en passform som är i linje med Crafts funktionsnivå 2023. Tröjan är designad för maximal prestation med lätta elastiska tyger och paneler för både fukt och värmetransport från kroppen. Tröjan har en helt ny konstruktion i jämförelse med tidigare versioner som vi på Craft och IFK Göteborg har gjort tillsammans.