Marcus Lantz ny huvudtränare för Västra Frölunda

Viktig pusselbit på plats i satsningen.

I år har han varit en av ledarna i vårt P19-lag.
Nu blir Marcus Lantz huvudtränare i vår samarbetsklubb Västra Frölunda IF.
– Det är nästan en unik möjlighet, säger han.

Som spelare representerade han klubbar som Helsingborgs IF, Torino och Hansa Rostock innan tränarkarriären tog honom till uppdrag både i herr- och damallsvenskan. 2022 blev Marcus Lantz P17-tränare i IFK Göteborg, och i år har han ingått i ledarstaben för vårt P19-lag.

Nu blir Marcus Lantz huvudtränare för vår samarbetsklubb Västra Frölunda IF.

– När jag fick frågan tyckte jag direkt att det kändes väldigt spännande. Det är nästan en unik möjlighet att få vara med på en sådan här grej från start och det är en resa som jag själv inte har gjort tidigare. Jag har varit i IFK Göteborg i två år och trivts fantastiskt bra, både i föreningen men också i själva arbetsmiljön. Att nu få gå in i den här rollen känns otroligt kul och jag är väldigt motiverad inför uppgiften, säger Marcus Lantz.

Marcus kommer fortsatt att vara anställd av IFK Göteborg och ingår i den gemensamma satsningen framåt.
Västra Frölunda IF kommer att tillsätta en assisterande tränare.

– Med Marcus kompetens och erfarenhet ser vi honom som helt rätt person för uppdraget. Vi får ytterligare en tydlig länk mellan oss och vår samarbetsklubb som även kan vår organisation och hur vi jobbar. Det är spelare från två olika organisationer som slås ihop till ett och det kan betyda en del utmaningar initialt. Då krävs det en person med erfarenhet som leder uppdraget, och de boxarna tickar Marcus i, säger Ola Larsson, teknisk direktör.