Nystartad blåvit podd

Första avsnittet av "Hunden, Katten, Glassen" är släppt.

De tre profilerna och blåvita SM-guldvinnarna Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom och Tobias Hysén har blivit med podcast. En blåvit sådan med namnet “Hunden, Katten, Glassen”.
Det första avsnittet släpptes under tisdagen.

– Vi har pratat länge om att göra nåt tillsammans. Så vi sa att vi gör det här ihop. Mig veterligen har aldrig tre tidigare spelare från en klubb gjort en podd där de pratar specifikt om just den klubben. Vi har bra koll och följer Blåvitt varje dag, läser allt i sociala medier och ser matcher och träningar, säger Tobias Hysén.

Trion har samlat på sig sammanlagt 1 030 matcher i IFK Göteborg.

– Vi kollar ofta matcherna ihop, gärna på plats och snackar mycket om dem. Det vill vi ta med in i podden. Vi kommer att försöka göra avsnitten före och efter match. Emellanåt lär det bli gästavsnitt också. Vi kommer att använda våra kontaktnät och ha med gäster som kan prata om Blåvitt.

Det finns två andra blåvita podcasts som kommer ut regelbundet. Kamratpodden och BBpodd drivs båda av supportrar.

– Tanken är att komplettera de andra två poddarna. De är riktigt bra och ger supporterperspektivet. Vi kan ha en lite annan infallsvinkel och kan se saker ur en spelares perspektiv. Som vi ser det ska vi dela lyssnare, inte stjäla lyssnare från varandra. Vi kommer att försöka vara lyhörda för vad lyssnarna vill höra.

“Hunden, Katten, Glassen” finns där poddar finns. Lyssna på första avsnittet här!