U21-förlust mot Öis

Noll poäng mot Öis.

Det blev förlust i U21-derbyt mot Örgryte.
Hemmalaget vann med 2–1 på Öisgården.

Inledningen av matchen var blåvit och det var vi som tog ledningen efter tolv minuters spel genom Linus Carlstrand.  Han spelades fram av provspelaren Alejandro Fonseca.

Efter ledningsmålet kom dock Öis in mer och mer i matchen. Hemmalaget kvitterade och strax där efter tog de även ledningen: Underläge 1–2 för oss.

Vi försökte få till ett kvitteringsmål i slutet av första halvlek. Målchanserna fanns men målen uteblev.

Andra halvlek startade likt den första – det var vi som tryckte på. En kvittering kom dock aldrig och när domaren blåste av matchen gick hemmalaget av planen som segrare. Matchen slutade alltså 2–1 till Öis.  

– En tung förlust, vi skapar tillräckligt för att göra flera mål i den här matchen men tyvärr lyckas vi inte. Rent chansmässigt är det en bra insats – men målen uteblir. Öis sticker upp några gånger i andra halvlek och Adam står för några bra räddningar men annars är det vi som har spelet, sätter vi bara våra chanser så hade vi vunnit den här matchen, säger A-lagets assisterande tränare William Lundin, som tillsammans med Lee Baxter och Fred Jähnke ledde laget.

Vår startelva (4–3–3)

Adam Benediktsson – Felix Eriksson, Bojan Petric, Johan Bångsbo, Alejandro Fonseca – Vilmer Tyrén, Kolbeinn Thordarson (ut 46 min), Melwin Berg – Suleiman Abdullahi (ut 46 min), Linus Carlstrand, Hussein Carneil (ut 46 min). 

Inbytta avbytare: Philip Nicoletti, Tim Edén, Noah Tolf.

Se tabellen i U21-Allsvenskan här.