Samarbetet med Västra Frölunda igång

Här är de blåvita spelarna i satsningen.

När vår samarbetsklubb startar upp sin säsong kan flera av spelarna på plats vara blåvita.
– Det är bra att vi är med direkt i uppstarten, säger Ola Larsson, teknisk direktör.

I december gick vi ut med nyheten om vårt samarbete med Västra Frölunda IF. Som en del i den gemensamma satsningen kommer en grupp med spelare att finnas tillgängliga för och delta i Frölundas verksamhet, både med matchspel och träning.

Spelarna från IFK Göteborg som är de mest aktuella för spel i Frölunda ingår i det vi i IFK Göteborg kallar vår U23-grupp. Den består av egna akademispelare som är kontrakterade av IFK Göteborg.
Spelarna i gruppen har möjlighet att träna och spela med både IFK Göteborg och Västra Frölunda IF.

Vi kommer under 2024 inte att ha ett eget lag med i U21-Allsvenskan, så matchspel kommer att ske antingen i Frölunda, IFK Göteborgs A-lag eller i de äldsta ungdomslagen.

– Det är unga spelare som kommer att ha möjlighet att röra sig i båda föreningarnas verksamheter. Det finns en flexibilitet som kommer att ge en dynamik i tränings- och matchvardagen för de här spelarna, säger Ola Larsson.

Magnus Edlund, vår fotbollsutvecklare, är den som leder det vardagliga arbetet med de unga spelarna.

– Man ska också ha med sig att bara för att vi startar året med just de här nio spelarna så innebär det inte att den är skriven i sten. De är under kontrakt med IFK Göteborg och finns behovet av att skruva på individuella upplägg för matchspel eller träning så kommer vi att göra det. Utveckling och prestation är i fokus, säger Magnus.

Fakta
Blåvita spelare i satsningen
Hampus Heed
Bojan Petric
Vilmer Tyrén
Lucas Samuelsson
Ben Magnusson
Rasmus Nåfors Dahlin
Lion Bekiri
Leon Dusi
Melvin Koliqi