Supportrarna släpper vår matchtröja

Unikt släpp i vår stad.

I år det möjligt att köpa 1 kilo räkor, en LP-skiva eller en halv special tillsammans med årets matchtröja. IFK Göteborg lanserar kommande säsongs tröja tillsammans med supportrarna på utvalda platser runt om i Göteborg.

IFK Göteborg är hela stadens lag. Inför säsongen 2024 har Blåvitt, tillsammans med Craft, tagit fram en ny matchtröja där supporterskapet verkligen är i fokus – hela vägen från ritbordet och ut på planen och läktarna.

Till skillnad från traditionella lanseringar där spelarna ofta står i centrum för att presentera det nya matchstället som säljs i klubbens shop har IFK Göteborg i år valt att göra helt tvärtom. 18 mars släpps tröjan officiellt i Blåvittshopen, men redan nu går den att köpa på barer och butiker, hos frisörer, restauranger och andra supporterägda verksamheter utspridda över hela Göteborg.

– Det här är hela stadens lagtröja. En hyllning till våra supportrar och till de lokala ställen där vi samlas, handlar, och umgås när vi inte befinner oss på Gamla Ullevi, säger Gustaf Rönneklev, marknads- och merchandiseansvarig IFK Göteborg.

IFK Göteborgs nya hemmaställ vilar på traditioner och riktlinjer sprungna ur klubbens rika historia. Designen är retroinspirerad med randiga ärmar.

– Vi på Craft värdesätter vikten av att skapa helt unik design för IFK Göteborg och i år var vårt fokus att hylla den blåvita passionen och kamratskapet genom alla led. Från A-lagsspelaren till ungdomarna i akademien. Från den livslånga supportern till barnet som går på sin allra första match, säger designer Daniel Ekelund på Craft.

Matchtröjan finns att köpa – i en begränsad upplaga – på de lokala verksamheterna. Hinner du inte köpa den på ditt stammishak så finns den tillgänglig i Blåvittshopen från och med 18 mars.

Här säljs 2024 års matchtröja:
Haket, Familjen, Bengans, Restaurang 2112, Oves Gatukök Sävedalen, Stadsteatern, MCR, Knippla Fisk, Folkets Hus Hammarkullen, ICA Bergsjön, Childstore, Kville Biljard, Angereds IS, Hey it’s Enrico Palazzo, Prinsgatans Barbershop, Utmarksskolan.