Vi hyllar Svennis

Match och läktare till hans ära.

Det var hos IFK Göteborg Sven-Göran Eriksson slog igenom som tränare.
Nu är det klart att vi kommer att uppmärksamma Svennis gärningar – den för IFK Göteborg och de ute i den stora fotbollsvärlden.
20 april kommer vi att hylla honom vid hemmamatchen mot IFK Norrköping och redan nu presenterar vi nya Svennisläktaren.

Svensk mästare, cupmästare och Uefacupmästare. När Sven-Göran Eriksson kom till IFK Göteborg 1979 revolutionerade han inte bara Blåvitt utan gjorde också enorma avtryck på svensk fotboll.
Även i utlandet radade han upp framgångar hos Benfica, Roma, Sampdoria och Lazio – för att nämna några.

Nu hyllar vi i IFK Göteborg honom.
Som ett första steg döper vi om Legendarläktaren. Den nya Svennisläktaren på sektionerna D5/F5 har arenans skönaste stolar och med sin centrerade placering den bästa vyn över Gamla Ullevi och planen. Perfekt för den som – precis som Svennis – vill ha full koll på spelet nere på gräset. Här finns också många av våra legendarer, varav flera av dem hade Svennis som tränare.

20 april kommer vi dessutom att tillägna Svennis matchen mot IFK Norrköping. Det blir hyllningar före avspark och en tematisering som till stora delar kommer att handla om honom.

– Det känns fantastiskt. Jag blir rörd när jag hör allt detta och jag är tacksam. Jag hoppas att jag kommer att kunna vara med på plats, säger han.

Var med och hylla Svennis i april. Vi ses på Gamla Ullevi.