Vi spelar tillsammans med Insamlingsstiftelsen

Glädje läker.

21 maj spelar vi en alldeles speciell match.
Vi spelar för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

Matchen mot Mjällby på Gamla Ullevi kommer att bli något extra. Då knyter vi ännu starkare band till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Det blir insamling, vi uppmärksammar Insamlingsstiftelsens fantastiska arbete – och vi spelar i en unik matchtröja.

– Bandet mellan IFK Göteborg och barnsjukhuset har funnits sedan föreningens första besök på sjukhuset 1982. Vi i Blåvitt har träffat barn och ungdomar med anhöriga som helst av allt hade velat vara någon annanstans än på sjukhuset. 2023 fördjupade vi samarbetet och blev partners till varandra. Att spela en match för – och tillsammans med – Insamlingsstiftelsen är ett stort steg, som i Blåvitts fall är historiskt. Det är vid ytterst få tillfällen som vi har tillägnat en hel match och evenemanget till en organisation på detta sätt, säger Josefine van Ginhoven, projektsansvarig för samarbetet hos IFK Göteborg.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus arbetar för alla barn, oavsett sjukdom, så att de får leka, drömma och skratta. Glömma allt det onda – åtminstone för en liten stund.
Insamlingsstiftelsen samlar in pengar och genom olika samarbeten tillförs miljöer, upplevelser, saker och aktiviteter till barnen, ungdomarna och deras familjer – kort sagt det som behövs när man har drabbats av sjukdom, utöver ordinarie vård och som inte kan finansieras med offentliga medel.

– Vi ser fram emot matchen 21 maj och att få se hur alla insatser vi gör tillsammans kommer att skapa glädje för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus. Det är fint att se hur IFK Göteborg uppmärksammar vårt viktiga arbete och att de tillsammans med sina supportrar drar in pengar till vår verksamhet. Att de precis som vi tror på att glädje läker gör att vi tillsammans kan skapa skillnad för de barn som behöver det mest, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig hos Insamlingsstiftelsen.

Ju närmare vi kommer matchen blir det fler nyheter, inte minst matchtröjan som kommer att sticka ut och som har tydlig koppling till samarbetet.

– Alla våra supportrar kommer att kunna var en del av detta, antingen genom att delta i olika aktiviteter inför matchen eller om de lyckas få tag på biljetter. Vi har allmänt biljettsläpp 28 mars och som vanligt numera vet vi att det blir ett stort tryck på de blåvita platserna, säger Josefine van Ginhoven.