Ingen kom undan Escape

Ska vi anta att fler än vanligt vaknade upp med något stela leder, ömma fötter och allmän träningsvärk? Några dessutom med ett stort leende på läpparna. Exempelvis tjejerna och killarna i Escape Sport.

Efter drygt fyra timmars slit i Prioritet Serneke Arena var det över. Escape Sport (tidigare Eurotravel Sports) kunde lämna arenan med den oerhört eftertraktade bucklan som ett bevis på att de vunnit IFK Göteborgs traditionsfyllda partnerturnering efter finalvinst mot Eric Olsson/Premier med 2–0.

Låt vara att Martin Grusell & kompani hos den andra finalpartnern gav tuffast möjligt motstånd.

– Ett 30-tal lag var med den här säsongen, vilket är en fantastisk siffra, och det var ingen tvekan om vilka som 2018 var värdiga vinnare. Stort grattis till Escape Sport, säger cupgeneral Fredrik Wallin efter genomförd prisutdelning.

Bland de deltagande lagen fanns Gatans Lag för tredje året i följd. Dessutom Blåvitt Legends med profiler som exempelvis kapten Fredrik Risp, Kennet Andersson, Stefan Landberg och Magnus ”Ölme” Johansson. Dessutom rejält förstärkta med Erica Berghagen och Josefine Van Ginhoven från Kamratgården och Änglagårdsskolans rektor Cecilia Andersson.

De ställdes bland annat mot MG Verktyg, som värvat in Håkan Mild, Mikael Nilsson och Pontus Kåmark precis innan transferfönstret stängde.

De blåvita vann prestigemötet efter avgörande i sista sekunden. Som höll högsta klass.

Stefan Selakovic, dunkade in en volley med högerdojan, vilket fick en anonym lagkompis att efter slutsignalen flika in med adress ”Sella”.
– Tänk om han någon gång hade fått till en sån träff under sin aktiva karriär i Blåvitt…

Det var ingen tvekan om vilka som 2018 var värdiga vinnare

Om de inledande omgångarna i gruppspelet handlade om att vänja sig vid underlaget, analysera och känna på motståndarna, ta poäng i den så viktiga inledningsmatchen, blev det mer och mer på riktigt ju längre dagen led.

Så bara på skoj?
Glöm det.
Den olympiska devisen: ”Det viktigaste i livet är inte att segra, utan att kämpa väl”, hade av någon anledning undgått ett par hundra fotbollsspelare på Prioritet Serneke Arena, en onsdag i november.

En härlig fotbollsdag avslutades med välbesökt middag på Scandic Crown.

IFK Göteborg tackar alla medverkande och hoppas det varit en aktivitet att minnas. Träningsvärken går däremot (bara så ni deltagare vet) över…

Prispallen 2018:

1. Escape Sport.
2. Eric Olsson/Premier.
3. Edvardsson Måleri/Blåvitt Legends.