Volkswagen förlänger med IFK Göteborg

Marek Hamsik har hämtat ut sin Volkswagen Tiguan. Samtidigt står det klart att Volkswagen fortsätter som huvudpartner till IFK Göteborg.

Under veckan signerade Din Bil Sverige AB/Volkswagen Göteborg och IFK Göteborg ett nytt avtal som innebär att de går in på sitt sjätte år som partner till IFK Göteborg. Avtalet är skrivet på två plus ett år.

Erica Berghagen, Marknads- och kommunikationschef hos IFK Göteborg, om samarbetet:

– Att Din Bil Sverige AB/Volkswagen fortsatt är en huvudpartner till IFK Göteborg känns otroligt bra. Volkswagen är noga med sitt partnerskap och tydliga med vad de vill ha ut av det. Vi har en hög förväntansbild på vad vi kan åstadkomma tillsammans, det gör vårt samarbete framgångsrikt. Att de också har ett stort intresse för Göteborg och dess invånare gör att vi tillsammans kan betyda mer för fler och göra skillnad på riktigt.

Volkswagen och Volkswagen Transportbilar är en av Sveriges största mobilitetsleverantörer och erbjuder förstklassiga tjänster och produkter genom Din Bil Sveriges anläggningar i Sveriges metroregioner. Volkswagen är en viktig aktör på marknader runt om i världen där Volkswagen Göteborg är den lokala aktören.

Henric Sundin, Regiondirektör Din Bil Sverige AB/Göteborg:

– Partnerskapet med IFK Göteborg sträcker sig tillbaka över en längre period där vi delar värderingar kring socialt ansvarstagande, talangutveckling och lagets bästa. Samarbetet är en del i att långsiktigt utveckla svensk idrott med strategiska lokala partnerskap. I vår nya överenskommelse finns fokus på en högre integration mellan oss som partners inom ovan nämnda områden, och socialt hållbara projekt för nya och befintliga fotbollsspelare. Din Bil Sverige/Volkswagen Göteborg och IFK Göteborg kommer tillsammans erbjuda barn och ungdomar från Göteborgs Stadsmissions verksamhet möjligheten att gå på dam- och herrfotboll. Tillsammans har vi även planerat ett flertal tillställningar som vi kommer presentera under året. Om och när Covid-19 tillåter.

Samarbetet fokuserar alltså inte bara på elitfotboll, utan omfamnar stora delar av samhället i Göteborg. För att underlätta IFK Göteborgs hållbarhetsarbete kommer Volkswagen bistå med en elektrisk Volkswagen Transporter. Detta för att se till att transportfaktorn aldrig ska vara ett hinder.

Elisabeth Anderton, Hållbarhetsansvarig hos IFK Göteborg:

– Genom fotboll arbetar vi för att förena staden och öka möjligheterna för att fler ska kunna röra på sig på ett lustfyllt sätt och känna tillhörighet och delaktighet i samhället. Detta gör vi genom att bedriva aktiviteter runtom i staden. Tillgången till den här bussen ger oss fantastiska möjligheter att kunna låta barn och ungdomar från olika delar av Göteborg mötas och vi kan lätt transportera nödvändigt material till våra aktiviteter. Att bussen dessutom är snygg och ger en känsla av tillhörighet till IFK Göteborg är värt otroligt mycket.