Här är vår nya matchtröja

Inspirerad av historien och säkrad för framtiden.
Nu är IFK Göteborgs nya hemmatröja presenterad.

Den är blå. Den är vit. Den är randig. Tillsammans med Craft, som är vår officiella leverantör av match-, tränings- och merchandisekläder, har vi skapat en matchtröja där både den blåvita historien och framtiden tar plats.

Färgerna och klubbmärket har säkrats genom en noggrann process där supportrar har varit delaktiga. Ett riktlinjedokument har tagits fram som pekar ut en riktning för utformningen. De högfunktionella materialen är de allra senaste från Craft.

– När vi har arbetat med nya matchtröjan har vi lagt lika mycket vikt vid att få fram den där exakta IFK-blå och den perfekta linjebredden, som vid valen av material och passform. Resultatet är en tekniskt avancerad tröja – redo att ta sig an framtiden – med en design som förhoppningsvis går hem i alla blåvita hjärtan, säger Christoffer Rehn, Product Manager på Craft.

Detta är tröjan som kommer att färga våra läktare blå och vita

Den nya matchtröjan finns som Replica och som Authentic, alltså exakt samma version som både Blåvitts dam- och herrlag spelar i. När du köper Authentic ingår tryck av både nummer och namn. Tröjan finns också i en Replica-version.

– Detta är tröjan som kommer att färga våra läktare blå och vita. Vi är otroligt stolta över att den nya matchtröjan tar vara på den blåvita historien och samtidigt gör att vi tar stora steg in i framtiden. Den har moderna material som våra spelare älskar. De har varit med i processen och gett feedback som har varit väldigt värdefull. Materialen ger våra spelare förutsättningar att prestera ännu bättre ute på planen, säger Gustaf Rönneklev, som är Marknads- och merchandiseansvarig hos IFK Göteborg.

Matchtröjan presenterades under torsdagen på ett evenemang i Blåvittshopen. I presentationsfilmen var spelare från Blåvitts dam- och herrlag med liksom ikoniska spelare som Donald Niklasson, Bertil ”Bebben” Johansson, Magnus Erlingmark och Niclas Alexandersson.

Den nya matchtröjan finns att köpa både i Blåvittshopen på Gamla Ullevi och på webben.