Övertygande U21-seger

Förra veckans seger mot Skövde följdes under tisdagen upp av ytterligare tre poäng i U21-Allsvenskan.
En stark andra halvlek ledde till 4–1 på bortaplan mot Elfsborg.
– Skön seger för grabbarna, säger tränaren Hannes Stiller.

Under tisdagen reste U21-laget till Borås och Ryda fotbollshall för att ställas mot Elfsborg. Hemmalaget kom ut starkt och tog tidigt över matchbilden.

Trots det var det ett Blåvitt mål som skulle komma först, detta efter att Kevin Yakob hittat nätet efter elva minuters spel.

De gulklädda fortsatte att styra spelet och skapa chanser i offensiv riktning. Adam Benediktssons fina målvaktsspel stod dock i vägen för en reducering och vi gick till halvtidsvila med fortsatt ledning.

Hannes Stiller:

– En match med två olika ansikten. I första halvlek har Elfsborg ett övertag och skapar en del lägen. Adam får göra en hel det ingripanden och vi lyckas hålla en 1–0-ledning halvleken ut.

Spelet jämnade ut sig och ju längre in i den andra halvleken vi kom, desto bättre blev vi.
Efter åtta minuters spel ökade vi på ledningen – målet signerat Hussein Carneil.

Med tio minuter kvar att spela fick Elfsborg till en reducering – innan Erik Sorga och Anton Pärleholt stod för varsitt mål och fastställde slutresultatet till 4–1.

– Vi gör en spelmässigt bättre halvlek i andra. Vi spelar oss ur situationerna på ett bättre sätt och kan hota deras backlinje vid flera tillfällen. En väldigt skön seger för grabbarna som jobbade hårt hela matchen, säger Hannes Stiller.

Så startade vi
Adam Benediktsson – Emil Salomonsson, Johan Bångsbo, Bernardo Vilar, Alai Ghasem – Tim van Assem, Kevin Yakob, Filip Ambroz – Erik Sorga, Linus Carlstrand, Hussein Carneil.

Byten: 45 minuter: Linus Carlstrand ut, Anton Pärleholt in. 65 minuter: Kevin Yakob ut, Yaqub Finey in.